A Mario Rafael Jazz Project a Get Closer Jazz Fesztivál 2016-os díjazottja

2016. április 22. és 24. között első alkalommal rendezik meg a Get Closer Budapest Jazz Festet a MOM Kulturális Központban! 

A fesztiválon olyan neves nemzetközi és honi jazzművészek állnak színpadra, mint Billy Cobham BandRichard Bona, GFS Trio (Trilok Gurtu, Paolo Fresu, Omar Sosa), Csaba Toth Bagi Balkan Union, Bass LocoSyrius Legacy. Valamint a pályázaton nyert három amatőr zenekar.
Lezárult a Get Closer Budapest Jazz Fest diákok számára kiírt versenyének zsűrizése, mely nagyon izgalmasan alakult a végére. A zsűritagok, akik elektronikus úton kapták meg a kilenc pályázó egy-egy dalát, végig úgy értékeltek, hogy nem tudták kinek az előadását hallgatják, így számukra is csak most derült ki, hogy a pontozott dalok mögött, mely zenekarok állnak.
A zsűritagok: Billy Cobham, Omar Sosa, Paolo Fresu, Tóth Bagi Csaba, Tomor Barnabás, Benkó Ákos, Koós-Hutás Áron, Párniczky András, Sárik Péter, Mogyoró Kornél, Gőczey Zsuzsa, Gellért András, Zipernovszky Kornél.
A három díjazott és egyben a fesztiválon való fellépésre lehetőséget kapó zenekar:
BG 5
Chris Devil Trio
Rafael Mário Jazz Projekt
Április 22., 18.00 – Rafael Mário Jazz Project
– Bartók Vince – basszusgitár
– Varga Gergely – tenor sax
– Hidász Tamás – dob
– Rafael Mário – zongora/keyboard
Egyetemi zenekarnak indult, de hamar megtalálták a közös hangot és úgy gondolták, hogy érdemes lenne foglalkozni ezzel a formációval az iskola falain kívül is. A zenekar saját szerzeményeket játszik. Azt vallják, hogy a saját szerzeményeiken keresztül tudják hitelesen átadni azt, ami bennük van.