Projetcs

Rafael Mário Trio

Rafael Mário generációjának egyik legkiemelkedőbb zongoristája. 

Számos nemzetközi verseny győztese. Legbüszkébb a 2018-ban neki ítélt Junior PrimaDíjára. Mário a Liszt Ferenc zeneművészeti egyetemen szerezte mester diplomáját. 

Mário megalapította a Rafael Mário Triót egyetemi társaival, amellyel saját szerzeményeket játszanak és rendszeres fellépői a magyar jazz életnek. Mário saját szerzeményei érzelemdús romantikus hangvételűek.

Triójának új lemeze tükrözi Mário sokszínű zeneiségét. A lemez címe Blessing lett, mert a zenekarvezető úgy gondolja, hogy az ő életben ez nagy áldás, hogy avval foglalkozhat, amit a legjobban szeret csinálni és ez által közvetíthet értéket az emberek számára. Az új lemez hangvétele nagyon érzelemdús, a szerző elárulta, amikor a lemez anyaga készült felesége éppen áldott állapotban volt első szülött fiukkal.  Mário rengeteg inspirációt kapott ez idő alatt és születtek a szebbnél szebb melódiák

A Trió tagjai :

Rafael Mário – zongora

Hidász Tamás – dob

Bartók Vince – Basszusgitár

Rafael Mário

A zeneszerző zongorista most új oldalát mutatta be a Harmony lemezével, ugyanis Mário ezt a lemezt egyedül producerálta és hangszerelte.

A lemezen szintén saját szerzemények hallhatóak. Mário dallamos zongorajátékát izgalmas olykor elektronikus kíséret teszi még izgalmasabbá. A lemez az online platformokon elérhető.